Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 155-консумативи-от къде всичко и какви!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от VFTI
    Айде време е за смени :P :P

Трябва да си купя:
    Маслен филтър
    Въздушен филтър

Свещи 8 броя -Денсо Иридиум Q22P-U - със сигурност ли да си взема такива свещи? Чуха се много мнения и все хубави...И все пак говорим за моя двигател 8V а в каталога са май за 16В..>Takива ли да взема??
    Датчик за налягането на маслото(еднакъв ли е или трябва да е някакъв точен)
    Масло(Селения пише в книгата)-6литра мисля, че е

НЯкой може ли да ми каже къде в Сф мога да си купя това всичкото НАКУП И дали някъде могат да се направят някакви отстъпки защото са доста неща Или пък някой колега с членска карта ако може да помогне, ще го черпя :P
    В магазина на стамболийски имаш 10% отстъпка ако кажеш,че си член на форума
    ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
    BMW e39 facelift

Comment

Q22P-U не са Иридиум, а са най- обикновенни еднополюсни свещи.
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
        Q22P-U не са Иридиум, а са най- обикновенни еднополюсни свещи.
        Добре искам само да ми кажете КАКВИ Да са....Няма значение, дали да са Денсо и т.н. Само да са хубави... И защо еднополюсни, като май моята в момента е 4 тери полюсни...Искам хубави свещи до 7-8лв. бройката....

А в магазина на Стамболийски трябва ли да се носи членска карта...трябва да намеря всичко така по бързо, за да мога да кажа какви пари да ми се пратят и да купя..>кажете плс и за другите ми въпроси!

ЕДИТ: ще преименувам темата, за да мога да получа по-бързи отговори :P
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

А тя темата вече си е за раздел 155( с тез технически детайли), какво ще кажеш да я преместя там ?
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

А тя темата вече си е за раздел 155( с тез технически детайли), какво ще кажеш да я преместя там ?
            Да разбира се...Аз за това я преименувах.. Да може да се премести и по бързо да получа отговор :P Миси :P

ЕДИТ:

За сега разбрах това от темата за ремонти:
            МАСЛО SELENIA 20K, МАСЛЕН, ВЪЗДУШЕН И БЕНЗИНОВ ФИЛТЪР, СВЕЩИ GOLDEN LODGE 25HLD - ТиН - 113.60лв общо
            Тези цени актуални ли са? Свещи Денсо ли да взема? И датчика за налягането на маслото колко струва :P
            by RUBIG service

Comment

За сега разбрах това от темата за ремонти:
              МАСЛО SELENIA 20K, МАСЛЕН, ВЪЗДУШЕН И БЕНЗИНОВ ФИЛТЪР, СВЕЩИ GOLDEN LODGE 25HLD - ТиН - 113.60лв общо
              Тези цени актуални ли са? Свещи Денсо ли да взема? И датчика за налягането на маслото колко струва :P
              само маслото оня ден го купих за 102,6лв-6 литра
              маслен филтър некъде към 7/8лв
              въздушен 10/15лв
              горивния зависи къв е, аз сложих филтрон за 36лв май беше, но има и за 15лв. и като сметнеш и 8 свещи по 7/8лв и сумата набъбва доста така, че едва ли тия цени са октуални, датчика въобще не го смятам
              ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
              ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Е как маслото е 102лв.. .Селенията в моя град ми я предлагат на 13лв литъра Тука си мислех, че ще е 10лв. някъде....

Все още си чакам отговори точни конкрети... За филтрите ми стана ясно...Бензиновия май няма да го сменям още
                by RUBIG service

Comment

Е как маслото е 102лв.. .Селенията в моя град ми я предлагат на 13лв литъра Тука си мислех, че ще е 10лв. някъде....

Все още си чакам отговори точни конкрети... За филтрите ми стана ясно...Бензиновия май няма да го сменям още
                  Да не би да е Selenia GOLD?

20к и аз го вземам за 100лв - 3 кутии по 2 литра + маслен филтър. Събира 5л и ти остава 1л за доливане.
                  Бензинов филтър - тук цените са за италиански около 18лв и около 25лв за БОШ.
                  Свещите Денсо по 4лв броя.

Датчика за налягане на маслото е около 80лв.
                  Потърси една тема на bass той май си сложи от Лада, или пък втора ръка може да потърсиш. Аз бих си взел нов оригинален.
                  Alfa Romeo 155 1.8TS
                  Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
                    Аз бих си взел нов оригинален.
                    не лъжи момчето - ладовия е по-добър
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Добре за маслото... Значи напишете ми точно кое...100лв ще ги преглътна...В книжката пишеше Seleni 10w40 нали? Сега не е пред мен и не съм сигурен...каква е разликата с това GOLD, че не съм наясно...напишете ми точния модел... :P

Датчика стандартен ли е за 155. 2.0 8В
                      by RUBIG service

Comment

Е па датчика от къв зор ти е да го сменяш? и то спешно.
                        Заеби го него, вземи си модела на денсо дето ти казах по 4 лева бройката, смени си маслото и въздушен и маслен филтър и си в джаза.

Comment

Е па датчика от къв зор ти е да го сменяш? и то спешно.
                          Заеби го него, вземи си модела на денсо дето ти казах по 4 лева бройката, смени си маслото и въздушен и маслен филтър и си в джаза.
                          Датчика го сменям, защото е развален Не бачка..За това купувам всичко накуп...И ще гледам ако мога и някаква отстъпка да хвана..>предполагам ще са над 200лв.

Спешно искам да знам къде да видя...Каква отстъпка и т.н. .За да мога кажа утре други дена да ми бъдат преведени парите...

Свещите значи със сигурност да купя тях?
                          by RUBIG service

Comment

за отстъпка требе да си член на клуба
                            свещи денсо да
                            е ако намериш оригинални маньети марели (голдън лодж) земи от тях
                            масло селения 20к за алфа ромео ти трябва - то е към 18 лв литъра

това за 10-13 е голд което съкс
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

proof е прав

започни от маслото
                              Alfa Romeo 155 1.8TS
                              Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Ами денсото са доста по ефтини от ГЛодж, а последните са прочути с голямото количество ментаци на пазара- че и са по- скъпи за капак.
                                За датчика- вируса ще ти каже как става с ладов за 10 лева и 2 лева за стругар да ти оправи резбата, така че не бързай да даваш 70-80 лева за "оргиналдъ". Е кат не бачка тоз датчик - теб кво те бърка - той е само информативен.После ще почнат едни безкрайни теми ама колко трява да ми показжа на загрял двигател, па на студен, па на празнен ход , ами при ръчка. Я виж е 164 раздела колко теми има по въпроса

На моята на таблото даже нямам уреди показващи ми темп. и налягане на маслото. Па си върви кочинката.

За маслото - можеш да си сложиш всяко едно масло 10w40, стига да си сигурен че е качествено(разбирай да не е ментак). Аз сега си сложих Селения 20к. От Т+Н 16 лева е литъра на 2л/ разфасовка, по литър е по 17. За членове си има много кълтурна отстъпка даже
                                Щях да слагам ЛикиМоли ( него по 10 щях да го взема) ама колегата дето го урежда беше в болнични.

Comment

Working...
                                X